De laatste tijd is suiker iets geworden wat niet meer mag. Vlees eten werd steeds meer als iets onfantsoenlijks neer gezet door de homo's van RTL4 en daar is nu ook suiker aan toegevoegd. Ook vet is niet goed voor je dus ook dat is in de ban. Zitten we binnenkort met z'n allen aan de linzen en havermout of mogen we dat nog zelf beslissen? Dat teveel suiker en teveel vet niet gezond is weten de meeste mensen echt wel, maar het begint er hard op te lijken dat je als asociaal wordt beschouwd als je een broodje hamburger lekker vind of een biefstuk weet te waarderen.
Wie bepaalt wat wij eten, wijzelf of een programmamaker van RTL die dik betaald wordt voor zijn propaganda en dan savonds thuis de frietpan aan zet voor een snack?

Ik ben op zoek naar een G5, een wat oudere Apple computer. Wat moet je dan met zo'n oud ding zou je kunnen denken.
Op dit moment heb ik een fijne en snelle computer en ik ben niet van plan die weg te doen.
Maarrrrrr waarom dan een G5... nou die G5 wil ik graag hebben omdat ik daarmee wat software kan gebruiken die inmiddels niet meer verkrijgbaar is. Ik heb ooit een G5 gehad die de geest gaf.
Dus een iMac aangeschaft. De snelheid, zo'n groot scherm en geen kast op mijn buro is toch wel heel erg fijn.
Nadeel, software die ik destijds gebruikte doet het niet op deze snelle Mac.
Toen mijn G5 kapot ging heb ik er wel de HD uitgehaald waar alle software op staat, dus als ik een G5 verkrijg... die HD erin en ik kan weer gebruik maken van o.a. GoLive, Freehand en Painter.

Het gaat me eigenlijk vooral om GoLive, destijds de tegenhanger van Dreamweaver, waar een handige functie inzit om met CSS- en te werken.

Hoe meer ik mij in Gantry verdiep hoe leuker het wordt. Nadeel is echter wel dat een site die met alle toeters en bellen van Gantry gemaakt wordt ook wel wat ingewikkelder wordt om up to date te houden. Dat is voor mijzelf natuurlijk geen enkel probleem maar als ik dat doe voor iemand anders wordt het voor hen wat lastiger om dan zelf de site te onderhouden.

Het duurt nog even maar dan ben ik alweer jarig, een dag waar ik vroeger vol verlangen naar uit keek. Nu is het meer een dag die samen met kerst een probleem voor mij veroorzaakt. Kadootjes en dan bedoel ik niet het geven maar vooral het krijgen. Ik vind het erg moeilijk om te bedenken wat men mij mag schenken ;-)

Verlanglijstjes maken is voor mij elk jaar weer een probleem. Ik verval al snel in de voor mij gebruikelijke dingen zoals boeken, whisky etc.
Weinig origineel dat realiseer ik mezelf ook wel, maar een Tesla ligt toch net iets buiten het normale prijskaartje.

Bij de vorige verkiezingen beloofde onze premier ons maar liefst 1000 euro, die heb ik nog steeds niet op mijn bankrekening bijgeschreven zien worden. Hoe zit dat Mark.... krijgen we dat nog? Ben wel benieuwd wat ons dit keer allemaal beloofd wordt.

Via  de TV en nieuws online vernam ik dat ABNamro nogmaals duizenden mensen gaat ontslaan, terwijl het bedrijf wel een groeiende winst maakt. Tot mijn verbazing merk ik ook dat er vrijwel niemand verontwaardigd reageert. Hoe is het toch mogelijk dat een bedrijf waar wij met z'n allen vele miljarden in hebben gestopt om het te redden zo met mensen om gaat. Miljoenen winst gevolgd door een jaar met nog meer miljoenen winst is nog niet genoeg. Er moet nog meer winst gemaakt worden, ook als dat betekent dat personeel daarvoor de in stront getrapt moet worden.
Ongelooflijk... zakkenvullen in het kwadraat.

Er zijn mensen die bij mij een directe antipathie oproepen, met politici heb ik dat vaak al snel. Deze mensen zaggen A, denken B en doen vervolgens C.
Liegen doen ze niet maar vertellen soms niet de waarheid... ehhh...

Er is een nieuwe politieke beweging "Denk" wat die mensen bij mij oproepen kan ik maar beter niet onder woorden brengen. Dat stelletje wil zelfs straatnamen gaan veranderen omdat die racistisch zijn. De Coentunnel kan ook niet meer... In die club zit ook dat mens van Simmons die zwarte Piet af geschaft wil hebben, dat mens begint bij mij intussen ernstige racisctische gedachtes op te roepen.

Het lijkt landvoogd Alva wel.
Misschien wordt het tijd voor de geuzen... kunnen ze ook deze overheersers het land uit jagen

Zoals het er nu uitziet gaan we die idiote witkop aan het roer krijgen in de VS. Als die man gaat doen wat hij allemaal geroepen heeft staat ons een heleboel ellende te wachten. Het is te hopen dat zijn partijgenoten flink wat invloed op hem uit oefenen zodat zijn meest idiote plannen niet door gaan. Zoals het er nu uitziet gaat het in ieder geval de beurs, de graadmeter voor onze economie, flink de rode cijfers in

Ik zie mezelf niet als bijzonder slim maar kan me soms ergeren aan dommigheden. Zo ook de hele discussie over zwarte Piet.
Totdat er iemand begon te roepen dat zwarte Piet discriminerend is zijn er heel erg weinig mensen geweest zijn die de relatie legden tussen zwarte Piet en gekleurde mensen. Zwarte Piet was eerder een soort stripfiguur zonder links naar discriminatie, slavernij of minderwaardigheid.
De hele discussie rond dat karakter heeft juist discriminatie opgeroepen.

Woorden die te maken heeft met gekleurd, zwart, zijn discriminerend gemaakt. De hetze tegen al dit soort woorden en begrippen roepen weerstand op, wekken juist racisme op.

Met woorden en begrippen verbieden los je racisme niet op, het word er juist door aangewakkerd. Hoe dom kan je toch zijn.

Nederland in de ban van de formule1

Behalve zo ongeveer vergroeid ben met mijn iMac ben ik ook een gewoon mens met heel gewone hobbies en dingen die ik leuk vind. Ik ben niet bepaald een sporter, hoewel ik in het verleden nogal fanatiek ijshockey gespeeld heb, trekt in de regel sport niet echt mijn belangstelling. Vandaag is er een uitzondering op die regel... de formule1. Dat volg ik al sinds Jackie Stewart nog in zijn bolide de vouwen uit broeken reed. Nu worden we wat dat betreft verwend door een 19 jarige die net zijn rijbewijs heeft en het esthablishment op zijn kop zet. Max Verstappen heeft Nederland in de ban van de formule1 gebracht en ik zit er vanavond weer klaar voor.

Politici blijven me verbazen, het is weer verkiezingstijd dus komen de beloftes weer tevoorschijn. Helaas zijn het altijd beloftes die nooit na worden gekomen, dat is niks nieuws, daar verbaas ik me niet over. Vervolgens gaan ze met modder gooien naar elkaar, kijk eens naar wat die idioot met wit haar in de VS doet. Je zou bijna gaan denken dat wit haar staat voor... hoewel ik mensen ken met wit haar en verstand.
Waar ik me over verbaas is dat we dit met z'n allen blijven pikken. Een paar eeuwen geleden hebben we 80 jaar oorlog gevoerd over een belastingmaatregel, de tiende penning en nu stemmen we met een smile op ons gezicht op mannen en vrouwen die... vul het zelf maar in.
De Romeinen hadden gelijk, brood en spelen...

Net even een bak koffie gedronken met vrouwlief die intussen TV zat te kijken naar zo'n vrouwenprogramma.
En toen kwamen de reclames weer voorbij, in een kwartiertijd twee keer zo'n reclameblok voor je neus. 

Eerst een schoonheidsproduct dat belooft dat je er jaren jonger uit gaat zien...

Daarna Trivago die de goedkoopste zou zijn om een hotel te boeken, ze maken een vergelijking met honderden websites en vinden de beste prijs. Of zoals ze het zelf noemen op hun website: ´s Werelds beste hotel zoekmachine en hotelprijsvergelijker.
Wat ze niet vertellen is dat ze de duurste sites vergelijken en je laten zien waar zij het meeste aan verdienen.

Laat je niet neppen door die acteur, een goedkoop hotel, kijk dan op booking.com of agoda.com, daar betaal je niet per persoon maar per kamer!

Zelfs politici erkennen dat we minder fosiele brandstoffen moeten gebruiken.
Minder fosiele brandstoffen verbruiken en minder rotzooi de lucht in te pompen zal toch iedereen wel beter vinden lijkt me.

Daar zijn hele goede oplossingen voor, meer wind energie en meer zonne energie. En ja die windmolens zijn niet echt mooi, maar zijn de kolencentrales wel mooi dan? Zonne energie is eigenlijk veel simpeler en ja ook hiervan kan je vinden dat zonnecellen op het dak niet mooi is. Dat is simpel op te lossen, laat die jongens en meisjes van de TU een zonnecel in de vorm van een dakpan ontwikkelen en bouw alle nieuwe huizen met die dakpannen. Ja dat zal vast wel duurder zijn, maar verdient zich weer terug. Zon en windenergie lossen niet het hele probleem op maar wel een groot deel, zeker als we langzaamaan ook overstappen op electrische auto's.

Zag gisteren een Tesla rijden... toch een verdomd mooie auto, dacht even dat ik door een Ferrari werd ingehaald, maar de herrie ontbrak.
En ja die auto is niet bepaald goedkoop, volgend jaar allemaal Tesla gaan rijden zit er niet echt in.
Renault heeft een klein model "Zoe" met een bereik van 400 kilometer die betaalbaar is, Opel heeft de Ampera E met een bereik van 500 kilometer, Nissan heeft de Leaf en ook de andere merken hebben allemaal wel een model. Mogelijk is het dus wel...