Het recept voor pavlova is een redelijk “vast” recept. Je gebruik namelijk altijd 4 eiwitten, 125 gram poedersuiker, 125 kristalsuiker en 10 gram maizena. Vrijwel elk recept wat je hiervoor kunt vinden heeft deze verhouding of een meervoud hiervan. Je kunt het recept daardoor ook prima verdubbelen of halveren indien nodig, handig
Ingrediënten:
- 125 gram kristalsuiker
- 125 gram poedersuiker
- 4 eiwitten
- 10 gram maizena
Lemoncurd:
Ingrediënten):
- 2 citroenen
- 2 eieren (middel)
- 175 gram suiker
- 125 gram roomboter (ongezouten)
Bereidingswijze:
-
Boen de citroenen schoon en rasp de schil van beide citroenen. Doe de rasp in een pannetje met een dikke bodem en voeg hier ook het sap van beide citroenen aan toe samen met de boter en suiker.
-
Zet het pannetje op een laag vuur en zodat de boter kan smelten en de suiker oplost in de boter.
-
Terwijl het pannetje op het vuur staat kluts je beide eitjes in een ruime kom.
-
Zodra de boter is gesmolten en de suiker opgelost is giet je dit beetje bij beetje door het eimengsel. Elke keer tussendoor goed roeren. Wanneer je beetje bij beetje van de warme boter/suiker/citroen bij het ei doet heb je de minste kans dat het ei gaat stollen. Doe je dit wel in één keer dan heb je roerei. Zodra je vrijwel de hele inhoud van het hele pannetje door het eimengsel heb gedaan giet je het weer terug in de pan. Zet het pan op laag vuur en kook de lemon curd vervolgens in tot een dikke pasta vergelijkbaar met yoghurt of vla. Blijf erbij en roer constant want de lemon curd kan snel aanbranden.
-
Zodra de lemon curd de juiste substantie heeft giet je het door een zeefje in een (weck)potje. Het zeefje gebruik je zodat je een mooie gladde lemon curd krijgt. Eet smakelijk!
HANDIG OM TE HEBBEN:
-
Spuitzak
-
Bakpapier
bereidingswijze):
-
Verwarm de oven voor op 100 graden boven- en onderwarmte.
-
Klop het eiwit bijna stijf en voeg dan de kristalsuiker toe. Klop het eiwit vervolgens helemaal stijf.
-
Meng de poedersuiker en de maizena door elkaar en schep dit voorzichtig door het eiwit.
-
Bedek een bakplaat met bakpapier en vul de spuitzak met het eiwit.
-
Spuit vervolgens de bakjes op het bakpapier. Spuit eerst een dicht rondje en daarna de "wanden" van het bakje erop.
-
Zet de bakplaat met bakjes in de oven en bak de mini pavlova's in ca. 1½-2 uur en laat ze vervolgens afkoelen.
-
Als de bakjes helemaal zijn afgekoeld vul je ze met ongeveer een halve eetlepel lemon curd per bakje