Voor de groenten
4 rode paprika's
500 g wortelen in stukken.
5 eetlepels olie
1,5  eetlepels citroensap
peper,
zout
1/2 theelepel tijm
1/2 theelepel oregano
1/2 theelepel rozemarijn

Voor de soep
2 eetlepels olie
2 fijngesneden sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 theelepels fijngesneden tijm
1L groentebouillon
125g mascarpone

Oven voorverwarmen op 220 C Paprika's en worteltjes in braadslede met olijfolie, citroensap, zout, peper, tijm, rozemarijn en oregano omscheppen. Groenten in midden van oven in ongeveer 1 uur gaar roosteren.
Soep: olie verhitten en sjalotjes, knoflook en tijm 3 minuten zachtjes bakken. Geroosterde groenten en wijn toevoegen en mengsel 3 minuten zachtjes laten stoven. Mengsel pureren met staafmixer, zeven en terugdoen in pan. Groentebouillon erbij schenken en aan de  kook brengen. Mascarpone door soep kloppen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Garneer de soep met gefrituurde courgettelinten.