Ingrediënten:
- scampi 600 g
- rijst 200 g
- enokichampignons 1 pakje
- arachideolie
- ajuinen 2
- look 2 teentjes
- peper
- zout
- Chinese kool ¼
- trassie een flinke eetlepel
- sambal 1 koffielepel
- sojabonen 200 g
- eieren 6
- melkeen scheutje
- vissaus enkele druppels
- sriracha enkele druppels
- koriander enkele blaadjes
Bereidingswijze:
- 600 g scampi
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Bewaar de scampi in een kommetje en de pantsers in een ander kommetje. Zet ze even aan de kant.
- 200 g rijst
Kook de rijst gaar zoals vermeld staat op de verpakking.
- 1 pakje enokichampignons
Verwijder het achterste deel van de enokichampignons en maak ze los. Zet de champignons even aan de kant in een kommetje.
- arachideolie
Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een wok.
- 2 ajuinen
- 2 teentjes look
Pel de uien en de look.
Bak de pantsers van de scampi in de arachideolie voor extra smaak. Snipper intussen de uien fijn en schil de gember.
- peper
- zout
Haal de pantsers uit de pan. Bak er de scampi kort en hevig in aan. Kruid ze met peper en zout.
Giet de rijst af wanneer hij gaar is en laat hem uitlekken.
Haal de scampi uit de olie en houd ze even apart. Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn.
Bak de fijngesnipperde ajuin in de geparfumeerde arachideolie. Rasp er de teentjes look en de duim gember bij.
- ¼ Chinese kool
Spoel de bladeren van de Chinese kool onder water en snijd hem fijn.
- een flinke eetlepel trassie
- 1 koffielepel sambal
Doe de trassie en de sambal bij de groenten in de wok en laat even meebakken.
- 200 g sojabonen
Voeg er de fijngesneden Chinese kool aan toe, gevolgd door de gare rijst en de sojaboontjes. Meng alles onder elkaar.
Kluts de eieren met een scheutje melk. Voeg er de vissaus en de sriracha naar eigen smaak aan toe.
Voeg tenslotte de scampi opnieuw toe aan de nasi in de wok.
Zet een andere pan met een scheutje arachideolie op het vuur.
Bak dunne omeletten van de eieren in de pan.
Vul iedere omelet met de nasi door er één helft mee te bedekken en de omelet vervolgens dicht te plooien. Herhaal deze stap tot het eiermengsel volledig is opgebruikt.
Werk het geheel af met de enoki champignons en wat pluksels koriander.