Ingrediënten: (voor twee personen)

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Zonnebloemolie
  • 2 eetlepels garam masala
  • 150 gram kipfilet
  • 1 bloemkool
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
  • peper, zout
  • 2 naan (brood)
  • 1 komkommer
  • 0,5 bosje munt
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 0,5 bosje koriander

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een wok en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de garam masala toe en bak circa 1 minuut mee. Snijd de kip in blokjes en bak circa 3 minuten om en om goudbruin. Snijd de roosjes van de bloemkool en voeg toe. Schenk de kokosmelk en tomatenblokjes in de wok en gaar hierin de bloemkool in circa 15 minuten met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de naan volgens de bereidingswijze op de verpakking af.

Rasp de komkommer en druk al het overtollige vocht tussen de handen uit. Voeg een klein snufje garam masala toe. Hak de munt fijn en voeg samen met de yoghurt toe. Breng op smaak met peper en zout. Hak de koriander grof.

Verdeel de curry over borden. Serveer met de naan en bestrooi met de koriander.