Een smeuïge, gevulde omelet met de heerlijke smaken van pad thai en gebakken scampi’s. Deze lekker eenvoudige lunch met oosterse invloeden is klaar in een handomdraai.

Ingrediënten:

  • pinda's 100 gram
  • lente-ui 1  bussel
  • watereen scheut
  • uien 2
  • look 2 teentjes
  • gember 30 gram
  • scampi 400 gram
  • eieren 6
  • vissaus 4 eetlepels
  • sriracha 1 eetlepel
  • tamarindepasta 2 eetlepels
  • sojasaus 4 eetlepels
  • eiernoedels 200 gram
  • chiliflakes 1 koffielepel

Bereidingswijze:

Laat een scheut olie heet worden in een wok en rooster de pinda’s goudbruin. Voeg er een snuifje zout aan toe. Laat de pinda’s even uitlekken op wat keukenpapier.

Snijd de lente-ui in grote stukken. Stoof de gesneden lente-ui met een scheut water in de wok, schep ze eruit en hou ze even apart.

Snijd de ui in reepjes, plet de look en rasp de gember

Laat een nieuwe scheut olie heet worden in de pan en bak de pantsers van de scampi’s in de hete olie. Schep de pantsers eruit en doe ze weg. Bak de scampi’s kort in de hete olie en hou ze even apart. Houd de olie bij.

Kluts de eieren in een grote kom en klop ze los met wat vissaus en een scheut sriracha. Laat een scheutje olie heet worden in een pan en bak 4 dunne omeletten.

Meng de tamarindepasta met de vissaus en sojasaus.

Kook de noedels gaar.

Laat de olie in de wok weer heet worden en bak er de ui met de look, gember en chiliflakes, de sojascheuten, de scampi’s en de lente ui kort in op. Meng de noedels eronder en giet het sausje erbij. Meng alles goed onder elkaar.

Leg een omelet op een bord en vul ze met de noedels, de gebakken groenten en de scampi’s. Verdeel er wat van de pindanootjes over. Plooi de omelet toe en serveer.