Ingrediënten
500 gram lamsvlees
2 lepels olijfolie
1 fijngesneden ui
1 gesnipperd teentje knoflook
peper, zout
200 gram champignons
3 tomaten
2 eetlepels tomatenpuree
tijm
mespunt gemberpoeder
4 aubergines
1 eetlepel bloem
3 eetlepels olijfolie
750 gram aardappelen
1 eetlepel paneermeel

Bereidingswijze
Snijd het vlees in blokjes. Verhit de olie en blondeer hierin de ui en voeg daarna de knoflook toe, kort samen aanfruiten. Bestrooi het vlees met peper en zout en voeg dit bij de ui met knoflook. Schep het vlees af en toe om, zodat alle blokjes mooi bruin worden. Voeg de fijngesneden champignons, de gepelde en in stukken gesneden tomaten, tomatenpuree en kruiden toe. Laat dit alles met het deksel op de pan nog 5 minuten smoren. Snijd intussen de ongeschilde aubergines in de lengte in plakken en haal ze door de bloem. Verhit de olie en bak hierin de plakken aubergines aan weerszijden. Leg ze daarna op keukenpapier om uit te lekken.

Snijd de aardappelen in zeer dunne schijfjes en leg een laagje op de bodem van een met olie bestreken ovenschotel. Leg hierop een laag aubergines, dan een laag vlees. Herhaal dit en eindig met een laag aardappelschijfjes. Bestrooi deze met paneermeel en sprenkel de resterende olij folie eroverheen. Zet de schotel 35 minuten op 175°C  in de oven.