Mosselen met extra veel smaak door deze gekruide spaanse worst. Als hoofdgerecht geschikt voor 2 personen, maar kan ook als voorgerecht worden gebruikt en is dan voldoende voor 4 personen

Ingrediƫnten:
1 Chorizo worst
1 ui
4 grote tomaten
2 laurierblaadjes
150 cc droge witte wijn
1 theelepel zwarte peper
bosje peterselie
2 kilo mosselen

Bereiden:
Snij de worst in de lengte in vieren en daarna in klein stukjes, bak de worst en voeg de fijn gesneden ui toe, even meebakken en daarna de tomaten toevoegen en peper toeveogen. Kort laten sudderen totdat de "aanbaksels" los laten en dan de pan van het voor halen en met een deksel erop wegzetten.
Neem de mosselpan en doe hier de witte wijn in voeg de schoon gemaakte mosselen toe en breng dit aan de kook. Vlak voor de mosselen klaar zijn voeg je het chorizo mensel toe, goed schudden zodat het mengsel over alle mosselen verspreid.
Voor het serveren de mosselen bestrooien met de fijngesneden peterselie.

Lekker met een stokbroodje en een zacht kaasje erbij, een goed glas wijn of een tripple biertje smaakt er ook goed bij.