Dit is weer eens zo'n schotel die niet alleen erg lekker is maar ook heel makellijk me wat andere ingrediënten te maken is. Lamsvlees is natuurlijk goed door andere soorten vlees te vervangen. Peterselie.... bieslook of tijm kan natuurlijk ook goed.


 

Ingrediënten
400 g lamsvlees
2 uien
1 bosje peterselie
peper, zout
1 kg aardappelen
1 eetlepel olie
paneermeel
1 eetlepel gesmolten boter

Bereidingswijze
Laat het lamsvlees bij uw slager grof malen. Hak de uien met de peterselie samen. Vermeng dit met het vlees en strooi er peper en zout over. Schil de aardappelen, snijd deze in dunne schijfjes. Leg op de bodem van een ovenschaal de helft van de aardappelschijfjes. Spreid hierover het gehakt uit en bedek het vlees met de rest van de aardappelen. Giet de olie eroverheen. Bestrooi het gerecht met paneermeel, giet de gesmolten boter erover en zet de schotel in de oven.

Laat de schotel 1 uur op 180°C staan, en dien hem op met rode kool.

Het lamsvlees kan natuurlijk ook vervangen worden door elke soort gehakt.