Recept voor circa 10 samosa’s

Tijd: 30 min. + 20 min. in de oven

Ingredienten:
• 10 plakjes hartig taart deeg (of bladerdeeg)
• 150 gr kipgehakt
• 1 bosui
• 1 aardappel
• 1 tl kerrie
• 1 teen knoflook
• halve tl gemberpoeder
• 2 tl worcestersaus
• snufje zout en peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes circa 10 minuten totdat ze zacht zijn. Stamp de aardappeltjes met een scheutje kookvocht of melk tot puree. Snijd de bosui in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak het kipgehakt met de kruiden rul. Voeg daarna de bosui, uitgeperst teentje knoflook en de worcestersaus toe en bak dit een paar minuten mee. Zet vervolgens het vuur uit en meng de puree met het kipgehakt. Snijd uit de plakjes hartig taart deeg rondjes. Zelf doe ik dit met behulp van een kommetje. Zet het kommetje omgekeerd op het hartig taart deeg en snijd het geheel uit. Schep op elk stukje deeg ongeveer 2-3 theelepels van de vulling.
Vouw het deeg vervolgens dubbel en druk met een vork de randjes aan. Smeer de bovenkant van de kip samosa’s in met een beetje ei. 

Bak de samosa’s circa 20 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn. Serveer de samosa’s bijvoorbeeld met rijst en een salade.