Sateetjes maken is eigenlijk heel makkelijk, marineren van het vlees speelt de hoofdrol

2 stukken kipfilet
Stokjes om de stukjes vlees op te rijgen
3 tenen knoflook
Flinke scheut ketjap
Halve eetlepel sambal
3 cm gember
Scheutje olie

Snijd de kipfilet in kleine stukjes en leg het in een schaal.
Snipper de knoflook fijn en voeg aan het vlees toe, voeg de olie, ketjap sambal en geraspte gember toe en schep het goed door elkaar.
Laat dit mengsel tenminste 3 uur marineren, langer is beter.

Ga je de sateetjes op de bbq grillen, leg dan eerst de stokjes een halfuur in het water zodat ze wat minder snel verbranden.
Uiteraard prik je het vlees aan de stokjes, zorg ervoor dat de knoflook niet aan het vlees blijft plakken. Verbrande knoflook is niet lekker.
Grillen... satesaus erbij is lekker maar zonder proef je de marinade beter.