Indische balletjes
Recept voor 16 balletjes
Tijd: 25 min.
Benodigdheden:
Voor de gehaktballetjes:
- 250 gram (mager) rundergehakt
- 1 ei
- wat paneermeel (zo veel als nodig)
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 1 el ketjap manis
- 1 tl sambal oelek
- 1 tl sesamzaadjes
- zout en peper
Voor de saus:
- 1/2 rode ui
- 1 teen knoflook
- 50 ml ketjap manis
- 2 el water
- 1 el witte wijnazijn
- 2 tl (donkere basterd) suiker
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediƫnten samen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Is je gehaktmengsel wat te nat, voeg dan wat meer paneermeel toe. Wat wij altijd erg lekker vinden door de gehaktballetjes is havermout. Dat neemt het vocht op, maar zorgt er wel voor dat de gehaktbal nog lekker sappig blijft. Voeg dus gerust een handje havermout toe.