paprika

Ik houd van lekker eten en besteed daar mischien iets meer tijd aan dan de gemiddelde Nederlander. Als je graag lekker eet moet je ook wat meer tijd besteden aan het bereiden daarvan. Groente in een pan water gooien met een snuif zout is niet mijn ding. Dat is in mijn beleving een gemiste kans.
Om een simpel voorbeeld te nemen... sperciebonen, natuurlijk kan je die gewoon in water koken en dan met een aardappel en een stukje vlees eten. Niks mis mee voor velen onder ons.
Ik zou daar een gesnipperd uitje aan toevoegen (licht gefruit) een tepel sambal en een lepel of twee pindakaas. Dan heb je de meest simpele vorm van Sambal Boontjes. Dat zijn ingredienten die in vrijwel elk huishouden vooradig zijn en het kost niet veel tijd extra, maar het geeft de boontjes zoveel meer smaak.
De volgende stap is gerechten opzoeken en uitproberen. We krijgen ze gemakkelijk gepresenteerd door de supermarkten die heel slim recepten in hun folders verwerken en daar zitten regelmatig dingen bij die lekker zijn.
Het kost soms iets meer tijd en je hebt wat specerijen nodig maar je krijgt er ook wat extra lekker eten mee. En het is vaak nog gezonder ook.
Spaghetti zelf maken kost wat extra tijd als je verse ingerdienten gebruikt, maar het bevat veel minder zout, zuiker en vet dan wanneer je een pakje koopt waar je water aan toevoegt om de saus te maken. Dat is sneller, zonder meer maar lang niet zo lekker als wanneer je het zelf maakt (en dus aanpast aan jouw eigen smaak).