Joomla is een handige CMS, je kunt er veel mooie websites mee maken zonder over veel kennis te beschikken. Joomla maakt het ook mogelijk om iets meer gecompliceerde sites te maken zoals bijvoorbeeld meerdere talen met een automatische taalkeuze en het is uitbreidbaar met allerlei tools zoals templates, plugin's, modules en componenten. Als ik een site maak in Joomla installeer ik direct een aantal van die uitbreidigen. Onderstaand een overzicht van deze gratis "must haves"

gantryGantry
Dit is een template en een uitbreiding op het systeem van Joomla waarmee je op eenvoudige wijze de template aan kunt passen aan jouw wensen. Er zijn twee gratis templates voor beschikbaar.
Gantry bied meer dan wat je op het eerste oog ziet, zeker wanneer je iets dieper in de techniek duikt ontdek je een wereld aan mogelijkheden. Om je daarmee op weg te helpen heeft de leverancier (RocketTheme) een uitgebreide handleiding geschreven. Niet alles is bedoelt voor beginners, maar als je letterlijk doet wat men schrijft kun je ook met beginners kennis een eind komen.
http://docs.gantry.org/
Gantry downloaden doe je hier

jceJCE
Dit is een soort tekstverwerker, een tekst editor met meer mogelijkheden dan de standaard versie waarmee Joomla is uitgerust. Één van de handige dingen is het maken van Pop Ups voor de afbeeldingen in de tekst, maar ook het toekennen van rechten voor verschillende mensen die teksten mogen plaatsen op jow site is wel zo handig. Voorkomt een hoop problemen.
Daarnaast zijn er tal van handige functies beschikbaar.
JCE downloaden doe je hier

imagesliderDJ Image slider
Het is precies wat de naam al zegt, een image slider die heel gemakkelijk instelbaar is en altijd goed werkt.
Het is een image tool die gemakkelijk instelbaar is met verschillende mogelijkheden om precies dat te maken wat jij mooi vind en het is gratis, ook altijd wel fijn
DJ Image slider downloaden doe je hier

rsformRS Form
Een formuliertje op een website zorgt ervoor dat je makkelijk en gericht de bezoekers van jouw website vragen kunt laten stellen.
Een goed formulier maken is mischien net iets moeilijker voor beginners, je hebt wel een beetje basiskennis nodig om dit te laten werken. Met de standaard installatie wordt een voorbeeld meegeleverd, kijk goed hoe die gemaakt is en pas aan aan jouw wensen, dan moet het lukken om je eerste eigen formulier te maken.
Er is een betaalde en een gratis versie beschikbaar, downloaden doe je hier

hackguardJHackGuard
Een beetje meer beveiliging, voorkomt de meeste problemen met hackers. Deze must have uitbreiding is ontwikkeld door Siteground, een hostingbedrijf. Je houd er niet alle hackers mee buiten de deur, dat is vrijwel onmogelijk maar wel de meesten. Kost niks en de installatie is simpel, na de installatie hoef je niets meer te doen. Nog geen 5 minuten werk en je hebt de beveiliging weer een stukje verbeterd.
JHackGuard downloaden doe je hier

akeeba backupAkeeba Backup
Een backup van jouw site is een must, mocht er ooit wat fout gaan dan kun je met de backup jouw site in een rap tempo weer herstellen.
Een backup is een must... Akeeba Backup is niet voor niets het meest gebruikte backup systeem voor Joomla.
Akeeba Backup downloaden doe je hier

moi001Deze site draait om wie ik ben, mijn naam John van Heeren zegt daar niet veel over, tenzij u wellicht gelooft in paranormale theoriëen.
Ik ben wat dat betreft meer iets down to earth. Er zal vast wel iets meer tussenhemel en aarde zijn dan wij nu kennen, voorlopig zie ik dat als het terrein van Nasa en Esa.

Middels deze site probeer ik een beeld te schetsen van wie ik ben en wat mij in het leven bezig houd. Een groot deel daarvan draait om wat ik met computers doe zoals websites bouwen en grafische zaken, dat is zo ongeveer de motor van mijn leven. Ik speel zo nu en dan wat met olieverf en zo af en toe levert dat een schilderij op dat ik zelf kan waarderen. Zoals elke motor heb ik ook brandstof nodig en daar is onder andere lekker eten daar een onderdeel van.
Maar ik zou niet zijn wie ik ben zonder mijn wederhelft en mijn dochter.
Ook een uitdaging vind ik fijn, dat kan een nieuwe techniek tot achter de komma ontdekken zijn of een probleem oplossen. Betekent helaas niet dat ik een Einstein ben, er zijn grenzen aan wat ik kan en ook aan wat ik wil.
Mij een auto laten repareren is geen goed plan. In theorie weet ik hoe het werkt echter het ontbreekt mij totaal aan praktische kennis.

Op deze site is er daarom veel te lezen en bekijken over van alles en nog wat. Recepten, vakantielanden, een paar voorbeelden van sites die ik gemaakt heb, informatie over SEO, Joomla etc. etc.
Ik schrijf elke dag iets nieuws, kan een recept zijn maar ook een stukje tekst over een wat meer technisch onderwerp.