HTML (HyperText Markup Language) was tot een paar jaar geleden de manier om internet pagina's te maken, de meeste webmasters gebruikten hiervoor software zoals Dreamweaver of GoLive en uiteraard waren er puristen die alles in een eenvoudige text editor zat in te kloppen. Naast HTML was er uiteraard ook CSS, Javascript, PHP en MySQL allemaal gratis tools die websites in toenemende mate verder ontwikkelden. Uiteraard waren er ook de tools die Microsoft de wereld in schopte waar dan flink voor betaald moet worden, ik heb nooit begerepen waarom je ervoor zou kiezen betaalde software te gebruiken die niet beter is dan een gratis versie.

Over HTML is op het internet veel geschreven en er zijn ook tig boeken beschikbaar, dus het is weinig zinvol dat ik dat ook nog eens ga doen. Ik zal me daarom beperken tot het vermelden van een paar sites waar je alles daarover kunt lezen.

http://www.handleidinghtml.nl/

http://www.w3schools.com/html/

Deze onderstaande vind ik zelf de beste, maar is Engels talig wat voor mij geen probleem is maar niet iedereen vind het prettig om een Engelstalige handleiding te lezen. De bovenste link is geheel Nederlands.
Maar w3schools is veel uitgebreider, niet alleen vind je hier alles over html. Ook CSS, Javascript, SQL, PHP, Bootstrap en Jquery worden hier uitgebreid uitgelegd. Ik gebruik die site vaak genoeg om even wat op te zoeken.