Grafisch gezien heb ik niet alleen heel veel verschillende software gebruikt, maar ook nog met de hand vervaardigd. Op de tekentafel, met linealen, spuitlijm en scalpels en dan de doka in om prints te maken om vervolgens in de auto te springen om de deadline van de kranten te halen. Airbrush, penselen en stiften waren mijn gereedschap en werd vervangen door de eerste versies van grafische software zoals PageMaker, Quarck Xpress, FreeHand en Photoshop. Kan een leuk lijstje maken van alle software waar ik in de loop der jaren me gewerkt heb maar slechts een beperkt aantal van die paketten worden nu nog gebruikt. LivePicture is een mooi voorbeeld van zo'n pakket wat echt heel erg goed was maar nooit echt in zwang geraakte en om die reden jammergenoeg van de markt verdween.
Nu maak ik gebruik van de bekende software van Adobe, zoals Indesign, Photoshop, Illustrator en Firewrks.

Echter mijn kennis van de grafische industrie gaat wel wat verder dan kennis en ervaring met grafische software. Om maar een voorbeeld te geven.. ik heb ooit ook zelf aan de pers gestaan, niet dat ik mij de kwaliteiten van een drukker aan meet, maar ik begrijp het proces. En door de ervaring opgedaan o.a. bij de uitgeverij waar ik werkte en met mijn reclameburo ken ik de valkuilen die het leven van een graficus uitdagend maken.

Werken onder druk van soms vrijwel onmogelijke deadlines zijn mij daarom niet vreemd, een nachtje doorgaan hoort daar soms wel eens bij.