Een groot deel van de kennis die ik heb vergaard komt niet uit schoolboekjes of mooie opleidingen. Veel van de werkzaamheden waar ik mij tegenwoordig mee bezig houd heb ik mijzelf aangeleerd  omdat de opleidingen nog niet bestonden toen ik daarmee begon.

Mooi voorbeeld is internet, websites bouwen.
Ik had het geluk bij een bedrijf te werken die mij de tijd en de ruimte gaf om te ontdekken hoe een website gemaakt word. Na 3 maanden van vallen en opstaan had ik mijn eerste serieuze website gebouwd en dat was meteen een schot in de roos, de site lever de het bedrijf maandelijks serieuze bedragen op.

Zo ook het bekende pakket Photoshop, ik maakte kennis met de 2.0 versie van dit pakket. Omdat veel van wat wij deden / doen met Photoshop vroeger handmatig gedaan moest worden in de doka of met airbrush, ging me dat gemakkelijk af. Ook daardoor heb ik alle versies die Adobe uitbracht met veel plezier uitgeprobeerd. Zo ging dat met heel veel grafische software die ik verzamelde om uit te kunnen proberen.

Ook nu heb ik er nog steeds lol in om nieuwe kennis te vergaren, dat is nu wel wat gemakkelijker geworden. Nu maak ik dankbaar gebruik van de vele boeken die beschikbaar zijn en natuurlijk YouTube en Google, wat het wel een stukje gemakkelijker maakt.