Als webmaster ( 22 jaar ervaring)
Gewerkt aan en ontwerpen van een groot aantal websites voor verschillende opdrachtgevers. Een eigen content management systeem ontwikkeld voor een van mijn werkgevers, momenteel gebruik ik het Joomla CMS en Wordpress voor veel van de sites die ik de afgelopen paar jaar heb ontwikkeld. Uiteraard hoort daar ook Flash, Fireworks, Photoshop en dergelijken bij.CMS specialist
Voor het maken van een website wordt tegenwoordig meestal een CMS gebruikt, de meest gangbare systemen zijn Joomla, Wordpress en Drupal. Welk systeem het meest geschikt is voor een website hangt af van de soort website. Voor een eenvoudige website is vaak Wordpress al voldoende. Joomla gaat net een stapje verder, net als Drupal ook weer een stap extra zet.

 

SEO / SEA specialist
Een  mooie website hebben is natuurlijk heel fijn, maar een goed bezochte website is veel beter. Zonder bezoekers op de website schiet je daar niet veel mee op. Kortom een website zo maken dat onze vrienden van Google het ook de moeite waard vinden om goed te vermelden is een eerste vereiste. Maar seo gaat verder dan dat alleen. Inmiddels heb ik een aantal jaar ervaring hiermee opgedaan.Content manager
Een website heeft content nodig om de interesse van de bezoekers op te wekken. Content die iets toe moet voegen en geschikt is voor seo doeleinden, dat stukje wordt vaak onderschat. Ik houd me daar nu een paar jaar mee bezig en geef ook vaak adviezen aan bedrijven die daar dan goede sier mee maken.


Probleem oplosser
Als een site wordt gebouwd en het gaat niet zoals bedoelt word ik ingeschakeld. Ik ben geen twintig meer en dat is in dit geval een voordeel, ervaring maakt het oplossen van problemen een stuk makkelijker. Dit soort werkzaamheden doe ik vaak voor kleinere reclameburo's en webdesigners


Als vormgever (30 jaar ervaring)
Heb ik gewerkt voor reclameburo’s in loondienst, als freelancer en later als ondernemer van mijn toenmalige reclameburo. Veel ontworpen, DTP, image editing en zelfs teletekst pagina’s gemaakt.Als docent (5 jaar ervaring)
Hoewel ik mijzelf niet echt als docent zie heb ik aan groepen en bedrijven les gegeven in CMS, Search Engine Optimalisatie, Photoshop etc.Als ondernemer (8 jaar ervaring)
In deze hoedanigheid fungeerde ik aanvankelijk op alle vlakken van mijn bedrijf, van graficus, verkoper, mediaplanner tot administrateur en uiteindelijk als directeur van een onderneming met 8 medewerkers.

 

Als leidinggevende (15 jaar ervaring)
Bij een viertal bedrijven, inclusief mijn eigen bedrijf, heb ik leiding gegeven aan kleinere tot middelgrote groepen medewerkers. Bij een paar bedrijven heb ik ook minder leuke beslissingen moeten nemen en aan de betrokken medewerkers moeten mededelen. Een groot van mijn kracht als leidinggevende haal ik uit het feit dat mijn team altijd graag voor mij werkt.

 

Als ICT-er (9 jaar ervaring)
Hier heb ik ervaring met verschillende besturingsystemen, zoals Windows en OSX. Uiteraard ervaring met een breed scala aan software, installeren en werken, CRM, Project en CMS software. Ik ben gewend te communiceren in de Engelse taal.